SZC logo

Kiskunhalasi Szakképzési Centrum

OM kód: 203042/013 | 6100 Kiskunfélegyháza, Oskola utca 1-3.

Intézmény logo

Kiskunhalasi SZC Kiskunfélegyházi Közgazdasági Technikum

HírekKözérdekű adatokCLASSROOMKRÉTA
Széchenyi 2020

Projektek

Szakmai kirándulások a Nemzeti Együttműködési Alap támogatásával

A könyvekből tanulunk vagy inkább a személyes tapasztalat által? Régi vita ez, olyan, mint a mi volt előbb: a tyúk vagy a tojás. Mi a Közgében ezért a szokásos gyakorlatias megközelítésünket választjuk: csakis együtt hasznos a tankönyv és a gyakorlat: úgy maradnak meg az ismeretek, ha azokat át is élhetjük, ki is próbálhatjuk a tanulás során.

Ezért tartjuk továbbra is fontosnak a tanulmányi kirándulásokat, mert bár sok szervezést igényelnek és költségesek, de egy egész osztályt, évfolyamot, vagy akár az iskola közösségét juttatják életre szóló, meghatározó élményhez. 

Sajnos épp a költségességük miatt egyre nehezebb ezeket megvalósítani – így nagyon nagy segítséget jelentett, hogy iskolánk alapítványa, az Elismerés alapítvány 2.676.000 Ft támogatást nyert a NEAO-KP-1-2023/2-001539 projektjével a Közgé 11-12. évfolyamos tanulói számára szervezett magyarországi szakmai kirándulások támogatására.

A kirándulásokat, amelyre a tanév első félévében 213 tanuló jutott el, részletes igényfelmérés és aprólékos tervezés előzte meg. Melyek lennének a legmegfelelőbb úticélok – mit szeretnének megnézni a tanulók, mi az, amit a leghasznosabban lehet beilleszteni a tanulási folyamatba?  Hogyan osszuk fel ezt a támogatást úgy, hogy mindenki célja megvalósulhasson? A felelős megvalósításhoz az alapítvány 20 önkéntes segítségét kérte, akik egy őszi tréningen készültek fel a feladatra.

És hogy hová utaztak a tanulók?

Mindenkinek találtunk megfelelő szakmai terepet: a vállalkozási ügyviteli ügyintézők a NAV egyik igazgatóságának munkáját ismerhették meg, a pénzügyi számviteli ügyintézők határigazgatási és vámfeladatokkal találkoztak a magyar-szerb határon, az informatika ágazatosok a Szegedi Tudományegyetem Agorájában kaptak szakmai tapasztalatokat, a turizmus ágazatosok a Szépművészeti Múzeum működését ismerhették meg és bepillantást nyertek a profi idegenvezetés rejtelmeibe. A logisztikusokat az Univer folyamataiba avatták be vezetőik, míg a végzős gazdálkodás-menedzsment ágazatosok Budapesten a Posta üzemtanával és múltjával ismerkedtek meg.

A kirándulásokról a tanulók színes beszámolókat készítettek, amelyekből egy csokornyit az iskola honlapjára is összeválogattunk. A beszámolókból kiderül: a tanulók nagyon örültek, hogy kiszakadhattak kicsit a megszokott iskolai ritmusból, ahogy az is, elgondolkodtató, érdekes tapasztalatokat szereztek. 

Köszönjük az Elismerés Alapítványnak és a Nemzeti Együttműködési Alapnak, hogy megvalósíthattuk ezt a nagyszabású tervet, reméljük hamarosan folytathatjuk azt egy következő nyertes pályázat segítségével. 

Képgaléria

 

Bánki Horváth Mihály

igazgatóhelyettes

 

Ez az írás a Félegyházi Közlöny hasábjain is megjelent, melyet az alábbi linken érhettek el:

Szakmai kirándulások a Nemzeti Együttműködési Alap támogatásával

 

  NEAO-KP-1-20232-001539 projekt - Sirius Rádió.mp3

Letöltés

  Szakmai kirándulás Bársony Dorina beszámolója.pdf

Letöltés

  Szakmai kirándulás Belicza Zsolt beszámolója.pdf

Letöltés

  Szakmai kirándulás Farkas Bence beszámolója.pdf

Letöltés

  Szakmai kirándulás Görög Szabolcs beszámolója.pdf

Letöltés

  Szakmai kirándulás Maschek Márk beszámolója.pdf

Letöltés

  Szakmai kirándulás Pászthory Dorka beszámolója.pdf

Letöltés

  Szakmai kirándulás Rádi Dóra beszámolója.pdf

Letöltés

Partnereink

SZC logo

Kiskunhalasi Szakképzési Centrum


Kiskunhalasi SZC Kiskunfélegyházi Közgazdasági Technikum

6100 Kiskunfélegyháza, Oskola utca 1-3.

Telefon: +36 76 / 462-274

E-mail: kozge.kkfhaza@gmail.com

OM azonosító: 203042/013


2024Kiskunhalasi SZC Kiskunfélegyházi Közgazdasági Technikum