SZC logo

Kiskunhalasi Szakképzési Centrum

OM kód: 203042/013 | 6100 Kiskunfélegyháza, Oskola utca 1-3.

Intézmény logo

Kiskunhalasi SZC Kiskunfélegyházi Közgazdasági Technikum

HírekKözérdekű adatokCLASSROOMKRÉTA
Széchenyi 2020

Történet

Iskolánk története

Történet

Régi és új – modern gazdasági szakképzés a patinás falak között

A 2021-2022-es tanév a Közgé fennállásának 60. tanéve. Ebben a szervezeti formában tehát lassan hét éve folyik az intézményben középfokú közgazdasági képzés. Iskolánk 2020. szeptember 1-jétől – a magyar szakképzési rendszer átalakításának következtében – közgazdasági technikumként működik. A technikumi képzésben hagyományos kínálatunk mellett felmenő rendszerben négy ágazaton – gazdálkodás és menedzsment; közlekedés és szállítmányozás; informatika és távközlés valamint turizmus - vendéglátás – folytatják tanulmányaikat diákjaink.

A turizmus - vendéglátás ágazat nyelvi előkészítő osztállyal kapcsolódik össze, ahol a diákjaink első idegen nyelvként a franciát tanulják, második idegen nyelvként pedig az általános iskolából „hozott” idegen nyelvüket, ami vagy az angol nyelv, vagy a német nyelv.

A Kiskunhalasi SZC Kiskunfélegyházi Közgazdasági Technikum Kiskunfélegyháza legrégibb iskolaépületének mai birtokosa, kétszáz éves középiskolai hagyomány örököse. Működött e falak között algimnázium, felső leányiskola és tanítóképző intézet is.

Iskolánk gazdag öröksége három értékre tanít bennünket:

  • A múlt tiszteletére. A tudás és a műveltség felül nem írható fontosságára. Ez színvonalas oktatásra, kiváló tanári közösségünk, tanári mesterségünk állandó fejlesztésére sarkall.
  • A jelenkor feladatainak való megfelelésre: számunkra érték a nevelés fontossága az oktatás mellett, a nemzedékeket összekötő, értékké vált hagyományos közgés gondosság és az összetartó családias közösségünk ereje.
  • A jövőnkbe vetett hitre: a városunk és környékének országos jelentőségű modern iparát a ma és a holnap közgései; gazdasági, pénzügyi, ügyviteli, logisztikai, informatikai, turisztikai szakemberei fejlesztik tovább.

Képzéseink iránt egyre nő az érdeklődés, a diáksereg betölti a patinás épületeket. Jelenleg két helyszínen folyik az oktatás: az Oskola utcában és a szintén a belvárosban álló Korona utcai Holló-házban (ahogy azt a diákjaink hívják egykori funkciójáról: a „Galériában”). Az ősi falak modern, folyton megújuló műszaki tartalomnak, korszerű oktatási módszereknek, a jövőjében bízó, fejlődő tantestületnek és diákságnak nyújtanak otthont. Hiszünk benne, hogy a megtett úthoz méltó lesz a folytatás, a megújuló, erősödő magyar gazdaság és szakképzés iskolánk új, eredményekben gazdag, sikeres korszakát hozza el.


Partnereink

SZC logo

Kiskunhalasi Szakképzési Centrum


Kiskunhalasi SZC Kiskunfélegyházi Közgazdasági Technikum

6100 Kiskunfélegyháza, Oskola utca 1-3.

Telefon: +36 76 / 462-274

E-mail: kozge.kkfhaza@gmail.com

OM azonosító: 203042/013


2024Kiskunhalasi SZC Kiskunfélegyházi Közgazdasági Technikum