SZC logo

Kiskunhalasi Szakképzési Centrum

OM kód: 203042/013 | 6100 Kiskunfélegyháza, Oskola utca 1-3.

Intézmény logo

Kiskunhalasi SZC Kiskunfélegyházi Közgazdasági Technikum

HírekKözérdekű adatokCLASSROOMKRÉTA
Széchenyi 2020

Projektek

VET to the Future

VET to the Future

 

Projekt weboldala: https://aimeout.com/

Projektszám: 2022-1-HU01-KA220-VET-000090188

 

Partner neve

Ország

Elérhetőség

Logó

MeOut Group (Koordinátor)

HU

https://meout.org/

EDUNET EUROPE

SK

https://eduneteurope.sk/en/home/

Instytut Inicjatyw Partnerskich na rzecz Innowacji

PL

http://www.innplus.org.pl

Stredná odborná škola agrotechnických a gastronomických služieb - Agrártechnikai és Gasztronómiai Szolgáltatási Szakközépiskola

SK

https://sospribenik.edupage.org/

Stredná odborná škola informačných technológií, Ostrovského

SK

https://www.ostrovskeho.sk/

Zespol Szkol im. Wladyslawa Stanislawa Reymonta w Malaszewiczach

PL

https://www.malaszewicze.com/

Kiskunhalasi Szakképzési Centrum

HU

https://kiskunhalasiszc.hu/

Global Startup Awards

DEN

https://www.globalstartupawards.com/

Projekt összefoglalása

 A projekt célja, hogy megoldást kínáljon ahhoz a hiányossághoz, amelyet a szakképzésben és az oktatásban tapasztalhatunk a mesterséges intelligencia (AI) megértésében és alkalmazásában. Az ismert, hogy a fiatalabb generáció már digitális bennszülötteknek számít, viszont az tapasztalható, hogy ez a generáció gyakran nem ismeri az olyan élvonalbeli technológiákat, mint a mesterséges intelligenciát, sőt nem is használja a mindennapi életében.

A projekt célkitűzései a következők:

  • A mesterséges intelligencia megértése: A mesterséges intelligencia hamarosan felváltja az egyszerű, ismétlődő szellemi és fizikai munkát, amely a hagyományos társadalom foglalkoztatási rendszerének és foglalkozási mintáinak teljes megváltoztatásához vezet. Ez jelentős hatással van/lesz a szakképzésre, hiszen sok munkahelyet mesterséges intelligencia válthat fel.
  • Digitális átalakulás: A digitalizált szakképzés növekvő népszerűségnek örvend. Ugyanakkor megállapítható, hogy a legtöbb iskola nincs tisztában a mesterséges intelligencia alapvető kifejezéseivel és alkalmazási területeivel. A projekt célja olyan tanítási módszerek és koncepciók megújítása, amelyek segítségével a tanulók jobban megérthetik az AI-t.
  • Innovatív tanítási módszerek: A projekt célja innovatív oktatási módszerek bevezetése a szakképzésben a gyorsan változó technológiai környezethez való alkalmazkodás érdekében. Célja, hogy felhívja a figyelmet azokra a legmodernebb technológiákra, amelyek alakítják a szakképzést.
  • E-learning platform: A projekt egy nyílt e-learning platformot dolgoz ki, amely innovatív oktatási eszközöket, például e-learning anyagokat, podcastokat és valós AI innovációs kihívásokat integrál. Ennek a platformnak az a célja, hogy felhívja a figyelmet az AI-ra, és beindítsa a kreativitást, a kritikus gondolkodást és az összetett információfeldolgozást.

A projekt három kulcsfontosságú témával foglalkozik: új, innovatív kurzusok létrehozása; digitális készségek és kompetenciák fejlesztése; a készségek közötti eltérések leküzdése és a munkaerő-piaci igények kielégítése. A partnerség hisz abban, hogy a mesterséges intelligencia forradalmasítani fogja a szakképzést, és igyekszik alkalmazkodni ezekhez a változó 

    AI_Projekt összefoglaló_HU.pdf

Letöltés

Partnereink

SZC logo

Kiskunhalasi Szakképzési Centrum


Kiskunhalasi SZC Kiskunfélegyházi Közgazdasági Technikum

6100 Kiskunfélegyháza, Oskola utca 1-3.

Telefon: +36 76 / 462-274

E-mail: kozge.kkfhaza@gmail.com

OM azonosító: 203042/013


2024Kiskunhalasi SZC Kiskunfélegyházi Közgazdasági Technikum